FirstClass-sovellusten esittely
Mikä FirstClass on?
Posti
Kalenterit
Kontaktit
Viestialueet
Pikaviestintä
Työtilat
Dokumentit
Web-julkaisu
Tiedostovarasto
Kirjanmerkit
Näppäinoikotiet
Copyright 2001, 2008 Open Text Corp.
Open Text Corp.
905-762-6000 tai 1-800-763-8272
Web: www.firstclass.com
Haluatko tietää lisää?
Löydät yksityiskohtaisempaa tietoa FirstClass:in käytöstä online ohjeista. Avataksesi ohjeet:
• valitse Ohjeet > Sisältö saadaksesi tietoja FirstClass:in käytöstä
• paina F1 kun sinulla on lomake auki saadaksesi tietoja kyseisestä lomakkeesta
• Klikkaa työkalupalkissa Help-painiketta nähdäksesi esittelyn avoinna olevasta konteinerista (viestialue, kansio, kalenteri, tai mikä tahansa FirstClass-kohde, joka voi sisältää viestejä, tiedostoja tmv.).
Huomautukset
Sinun on hyväksyttävä FirstClass lisenssisopimus ennen tämän tuotteen käyttöä. Jos et hyväksy lisenssisopimuksen ehtoja, älä asenna ohjelmistoa ja palauta koko paketti 30 päivän kuluessa sinne, mistä ostit tuotteen saadaksesi täyden hyvityksen. Hyvitystä ei makseta jos palautetusta tuotteesta puuttuu osia.
Tämän dokumentin sisältöä voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Tietyt ominaisuudet ja tuotteet, joita tässä dokumentissa on kuvattu, eivät välttämättä ole saatavilla kaikissa maissa. Tämän dokumentin tai sen osien jakelun täytyy olla sopusoinnussa lisenssisopimuksen ehtojen kanssa.
Kaikki oikeudet pidätetään. FirstClass, Open Text ja muut tuotemerkit ja niihin liittyvät logot ovat Open Text:in ja/tai sen tytäryhtiöiden lisensioimia tuotemerkkejä. Kaikki muut tuotemerkit ovat vastaavasti edustamiensa yhtiöiden omaisuutta.
Tämä versio pikaohjeesta käsittelee FirstClass versio 9.1:ä ja kaikkia sitä seuraavia versioita kunnes toisin ilmoitetaan.
FirstClass on kokoelma sovelluksia, joiden avulla organisoit työsi ja tehtostat yhteistyötä toisten kanssa.
FirstClass-järjestelmä muodostuu kahdesta osasta: palvelimesta, joka tallentaa työsi ja asiakasohjelmasta, joka yhdistää sinut palvelimelle. Asiakasohjelman asennat tietokoneellesi.
Tämä koskee rekisteröityjä käyttäjiä. Jos olet "Vieras" käyttäjä, niin kirjoita vain Osoite-kentän tiedot tässä kuvatulla tavalla ja valitse "Vieras"-vaihtoehto.
1 Kaksoisklikkaa FirstClass-ikonia.
2 Kirjoita tietosi FirstClass sisäänkirjautumislomakkeelle.
3 Klikkaa vihreää sisäänkirjautumispainiketta avataksesi FirstClass Työpöytäsi.
Pääikkuna
Kun olet yhteydessä palvelimelle, Työpöytäsi avautuu näkyviin. Työpöytäsi kautta pääset käsiksi FirstClass-sovelluksiin.
Ylläpitäjäsi on voinut lisätä uusia kohteita Työpöydällesi, esim. viestialueita, ja muokata Työpöytäsi ulkonäköä.
Avataksesi kohteen kaksoisklikkaa sitä hiirellä. Valitaksesi kohteen klikkaa sitä.
FirstClass-sovellukset ovat:
1 Valitse Viesti > Uusi viesti käyttääksesi vakioviestilomaketta.
Käyttääksesi toista viestilomaketta, valitse Viesti > Uusi erikoisviesti ja sieltä haluamasi lomake. Jos haluat käyttää jotain toista lomaketta, valitse vielä ensimmäisen lomakkeen ollessa auki Tiedosto > Poista (Arkisto > Poista).
2 Täytä viestin otsikkoalue.
Otsikkoalue on viestin yläosa, jossa on tiedot viestin osoitteista ja viestin lähetysajoista.
Vinkkejä viestin osoitteiden kirjoittamiseen:
• Kaikki palvelimen tuntemat käyttäjät ja viestialueet (mukaanlukien omat henkilökohtaiset osoitteesi ja postitusluettelosi) on tallennettu Käyttäjähakemistoon (palvelimella oleva tallennusalue, jossa sijaitsevat kaikki käyttäjien, viestialueiden, julkisten kalentereiden ja muiden palvelimen tuntemien kohteiden osoitteet). Kirjoittaaksesi osoitteen viestiin, sinun tarvitsee kirjoittaa vain osa nimestä. Tällöin aukeaa luettelo sopivista nimistä. Kaksoisklikkaa haluamaasi nimeä.
• Jos olet viestialueella, uusi viesti saa automaattisesti kyseisen viestialueen nimen osoitteekseen.
• Voit vetää hiirellä nimiä toisista viesteistä tai dokumenteista sopivaan kenttään viestin otsikkoalueella.
• Voit myös luoda esiosoitteistetun viestin valitsemalla sisältövalikosta Luo posti vastaanottajalle vastaanottajan nimen kohdalla Käyttäjähakemistossa, Kuka on linjalla-luettelossa tai viestissä.
Sisältövalikossa on kuhunkin tilanteeseen sopivia komentoja. Sisältövalikko avataan klikkaamalla hiiren oikealla painikkeella (Windows, Linux) tai Control-klikkaamalla (Mac) kohdetta, jonka kanssa työskentelet.
3 Kirjoita viestisi viestilomakkeen alempaan osaan.
Voit myös kopioida materiaalia muista lähteistä, muotoilla ja muokata sitä ohjeissa kuvatulla tavalla.
4 Liitä tarvittaessa tiedosto viestiin valitsemalla Tiedosto > Liitä (Arkisto > Liitä Mac:ssa).
Raahaa tiedosto hiirellä viestin otsikkoalueelle. Voit myös käyttää tätä menetelmää FirstClass-kohteiden, kuten dokumenttien tai tiedostojen, liittämiseeen toisiin viesteihin.
5 Lähetä viesti valitsemalla Viesti > Lähetä.
Viestit toimivat samalla tavalla olitpa omassa Mailbox:ssasi tai viestialueella. Lukemattoman viestin vieressä on punainen lippu. Kaksois-klikkaa viestiä lukeaksesi sen.
Viestiin vastaaminen:
1 Valitse tai avaa viesti.
2 Valitse teksti, jonka haluat lainata vastaukseesi.
Jos haluat lainata koko viestin vastaukseesi, valitse Viesti > Vastaustapa > Vastaa lainaten. Jos valitset näin, et voi valita muita vastaustapavaihtoehtoja. Voit lähettää vastauksesi oletusvastaanottajalle tai täydentää osoitteita käsin.
3 Luo vastaus jollakin seuraavista tavoista:
4 Kirjoita vastauksesi vastausviestin runkoon.
5 Lähetä viesti.
Viestin lähettäminen eteenpäin:
1 Valitse tai avaa viesti.
2 Luo viestistä kopio (liitteet mukana) valitsemalla Viesti > Lähetä eteenpäin.
3 Laita viestiin osoite.
4 Tee haluamasi muutokset.
5 Lähetä viesti.
1 Valitse viestissä oleva liitetiedosto.
2 Valitse Tiedosto > Tallenna liite (Arkisto > Tallenna liite Mac:ssa).
3 Valitse tietokoneeltasi paikka, jonne haluat tallentaa liitetiedoston.
Raahaa liitetty tiedosto hiirellä haluamaasi paikaan tietokoneellasi.
Jos haluat esikatsella liitetiedostoa ennen sen tallentamista, kaksoisklikkaa sitä.
Jos haluat tarkastella lähettämäsi viestin historiaa, esimerkiksi sen, kuka on lukenut viestin, valitse Viesti > Historia ko. viesti valittuna tai avattuna.
Sinulla on käytössäsi oma henkilökohtainen kalenteri (jossa voi olla sekä tapahtumia, kuten esimerkiksi palavereja, ja tehtäviä, kuten esimerkiksi raportin tekeminen), ja voit tarkastella myös muiden käyttäjien kalentereita sekä yhteisiä kalentereita.
Avataksesi oman kalenterisi, valitse Tiedosto > Avaa > Kalenteri (Arkisto > Avaa > Kalenteri Mac:ssa).
Avataksesi toisen käyttäjän kalenterin, avaa sisältövalikko käyttäjän kohdalla Käyttäjähakemistossa, Kuka on linjalla-luettelossa, viestin Vastaanottaja-, Kopio- tai Piilokopio-kentässä, tai Pikaviesti-lomakkeen osallistujaluettelossa, ja valitse Avaa käyttäjän kalenteri.
Myöhässä olevat tehtävät näkyvät punaisina. Suoritetut tehtävät on yliviivattu punaisella viivalla.
Voit katsella kalenteria samoin kuin omaa Postilaatikkoasi, viestialueita tai kansioita. Lisäksi on olemassa kalenterien erikoisnäkymät, kuten seuraavassa esimerkissä:
Aktiivisen ikkunan saat vaihdettua kuukausi-, viikko-, työviikko- tai päivänäkymään klikkaamalla vastaavaa painiketta työkalupalkissa. Päivänäkymässä näkyy eniten tapahtumien yksityiskohtia. Tehtävät ja ajastamattomat tapahtumat näkyvät ylimpänä tässä näkymässä.
Näytä Tänään-luettelo näyttää kaikki tämän päivän tapahtumat, sekä tehtävät, jotka alkavat tänään tai ovat parhaillaan työn alla. Se sisältää myös pienen kuukausikalenterin:
Jos näkymäsi on jaettu, voit valita toisella puolella näytettävät päivät pienestä kalenterista. Klikkaamalla kalenterin painikkeita voit vaihtaa kuukautta tai vuotta.
1 Valitse Tiedosto > Uusi > Uusi tapahtuma (Arkisto > Uusi > Uusi tapahtuma Mac:ssa).
Luodaksesi tiettynä päivänä alkavan tapahtuman, kaksoisklikkaa tyhjää tilaa haluamasi päivän kohdalla tai päivämäärää itseään. Voit myös avata sisältövalikon päivän kohdalla ja valita siitä Uusi tapahtuma.
Voit lisätä tapahtuman klikkaamalla päivämäärää ja kirjoittamalla tapahtuman nimen suoraan kalenteriin ja painamalla sen jälkeen Enter-/Rivinvaihto-näppäintä. Aloitus- ja/tai loppumisaikojen vaihtamisen voi tehdä viemällä kursorin ko. ajan päälle ja vetämällä hiirellä kun kursori näyttää kellolta. Tapahtuma väritetään valitsemalla sisältövalikosta Väri. Jos haluat lisätä muita yksityiskohtia tapahtumaan sinun täytyy avata tapahtuma.
Päivä- tai työviikkonäkymässä voit klikata aloitusaikaa ja kirjoittaa tapahtuman nimen, tai klikata aloitusaikaa ja pitäen Ctrl- (Windows, Linux) tai Optio-näppäintä (Mac) alhaalla vetää hiirellä haluamasi aikaväli. Kaksoisklikkaa tapahtumaa avataksesi sen.
2 Päivitä tapahtuman perustiedot Tapahtuma-välilehdellä.
3 Päivitä muut välilehtien tiedot tarvittaessa.
Osanottajien kutsumiseen, resurssien varaamiseen ja päällekkäisyyksien tarkastamiseen käytetään Osallistujat-välilehteä. Toistuvan tapahtuman asetukset määritetään Lisäasetukset-välilehdellä.
4 Halutessasi voit liittää tiedostoja ja lisätä sisältöä tapahtumaan samalla tavalla kuin viesteihinkin.
5 Klikkaa Tallenna ja Sulje.
Tapahtuma lisätään sinun kalenteriisi sekä osallistujien ja varattujen resurssien kalentereihin.
Voit avata tapahtuman muuttaaksesi sen yksityiskohtia. Voit myös vetää tapahtuman hiirellä toiselle päivälle, tai vaikka kalenterista toiseen.
1 Valitse Tiedosto > Uusi > Uusi tehtävä (Arkisto > Uusi > Uusi tehtävä Mac:ssa).
Luodaksesi tänään alkavan tehtävän kaksoiklikkaa tyhjää tilaa Tänään-luettelossa. Luodaksesi tiettynä päivänä alkavan tehtävän, avaa sisältövalikko kyseisen päivän kohdalla ja valitse uusi tehtävä.
Voit myös lisätä tänään alkavan tapahtuman klikkaamalla Tänään-luetteloa ja kirjoittamalla tehtävän nimen suoraan luetteloon. Tehtävä väritetään valitsemalla sisältövalikosta Väri. Jos haluat lisätä muita yksityiskohtia sinun tätyy avata tehtävä.
2 Päivitä tehtävän perustiedot Tehtävä välilehdellä.
3 Päivitä Lisäasetukset-välilehden tiedot, jos haluat värittää tehtävän tai kirjoittaa lisätietoja.
4 Halutessasi voit liittää tiedostoja ja lisätä sisältöä tehtävään samalla tavalla kuin viesteihinkin.
Voit avata tehtävän muuttaaksesi sen yksityiskohtia. Voit muuttaa tehtävän tilaa valitsemalla sopivan vaihtoehdon Tila-kohdasta. Voit myös vetää avaamattoman tehtävän uudelle päivälle kalenterissa tai toiseen kalenteriin, tai voit muuttaa sen tilaksi "Valmis" rastittamalla valintaruudun.
Voit katsella useamman kalenterin tapahtumia yhdistettynä yhteen kalenteriin. Esimerkiksi voit yhdistää ryhmäkalenterin ja oman kalenterisi tiedot yhteen näkymään.
Usean kalenterin yhdistäminen yhteen näkymään:
1 Avaa yksi kalentereista.
2 Klikkaa Kalenterit-välilehteä Tänään-luettelossa.
Tällä välilehdellä on lueteltu kaikki yhdistettävissä olevat kalenterit.
3 Rastita haluamasi kalenterien valintaruudut lisätäksesi ne yhteen näkymään.
Voit värikoodata kalenterit siten, että kunkin kalenterin tapahtumat näkyvät omalla värillään valitsemalla sisältövalikosta Väri. Jos haluat säilyttää kalenterien alkuperäiset värit, valitse Läpinäkyvä sisältövalikosta.
Voit myös lisätä kalenterin kalenteriluetteloon raahaamalla Vaihto-näppäin alhaalla haluamasi kalenterin oman kalenterisi päälle.
Voit lisätä ystäviesi ja työkontaktiesi osoitteita ja muita tietoja Kontaktit-kansioosi. Voit luoda sinne myös postitusluetteloita, jos lähetät toistuvasti viestejä samalle ryhmälle henkilöitä, eikä heillä kaikilla ole pääsyä FirstClass:in kyseiselle viestialueelle.
Nämä kontaktit näkyvät vain omassa Käyttäjähakemisto-näkymässäsi.
Kontaktikansiosi voi näyttää tältä:
Voit lisätä myös julkisia kontaktitietokantoja, joissa olevia kontaktitietoja voit jakaa toisten käyttäjien kanssa. Lisätietoja löydät ohjeista.
1 Valitse Tiedosto > Uusi > Uusi yhteystietolomake, (Arkisto > Uusi > Uusi yhteystietolomake Mac:ssa).
Jos haluat lisätä kontaktitietoja julkiseen kontaktitietokantaan, avaa kyseinen tietokanta ennenkuin valitset tämän komennon.
Voit myös lisätä viestissä olevan osoitteen Kontakti-kansioosi valitsemalla sen ensin, ja sitten Palvelu > Lisää Kontaktikansioon.
2 Täydennä yhteystietolomakkeen tiedot (lomakkeeesi voi näyttää erilaiselta).
1 Valitse Tiedosto > Uusi > Uusi postitusluettelo, (Arkisto > Uusi > Uusi postitusluettelo Mac:ssa).
Jos halut lisätä postitusluettelon julkiseen kontaktitietokantaan, avaa kyseinen tietokanta ennenkuin valitset tämän komennon.
2 Päivitä postitusluettelon tiedot.
FirstClass viestialueet ovat tiedonvaihtopaikkoja sinulle ja muille organisaatiossasi. Voit lähettää viestejä viestialueille samalla tavalla kuin muille käyttäjillekin.
Kun viestialueella on viestejä, joita et ole lukenut, sen vieressä on on punainen lippu aivan samoin kuin Postilaatikollasikin. Voit avata viestialueen ja lukea muiden sinne lähettämiä viestejä.
Viestialueiden etu normaaliin yksyiseen sähköpostiin on se, että samaa aihetta koskevat viestit ovat yhdessä paikassa. Eikä sinun tarvitse kirjoittaa useita osoitteita viestiin tai ylläpitää postitusluetteloita tätä varten. Voit yksinkertaisesti lähettää viestin viestialueen osoitteeseen.
Viestialueita voi luoda ylläpitäjä, sinä itse tai muut käyttäjät. Ylläpitäjä määrittää, mitkä viestialueet ovat avoinna kaikille organisaatiossasi, ja voit nähdä nämä avaamalla Viestalueet navigointipalkista.
Jos saat kutsun pikaviesti-istuntoon, näet ruudullasi kutsuikkunan, jossa näkyy kutsujan nimi.
Osallistuaksesi pikaviestikeskusteluun kirjoita viestisi pikaviestilomakkeen runkoon. Voit muotoilla viestisi tekstiä ja liittää mukaan tiedostoja. Lähettääksesi tekstisi keskusteluun, klikkaa Lähetä-painiketta tai paina Enter/Rivinvaihto-näppäintä.
Voit myös:
Julkinen keskusteluhuone näkyy ikonina konteinerin sisällä. Kun julkisessa keskustelussa on osallistujia, sen ikonin vieressä näkyy punainen puhekupla:
Julkiseen keskusteluun liitytään kaksoisklikkaamalla sen ikonia.
1 Valitse Palvelu > Pikaviesti.
Avaa haluamasi henkilön nimen kohdalta sisältövalikko ja valitse siitä Pikaviesti. Jos käytät tätä tapaa, voit ohittaa kohdat 2 ja 3.
2 Klikkaa Kutsu-painiketta kutsuaksesi käyttäjiä mukaan.
3 Valitse kutsuttavat käyttäjät.
4 Osallistu pikaviestikeskusteluun kuten mihin tahansa pikaviestikeskusteluun.
Työtila on yhteinen alue, jossa työryhmän jäsenet voivat käyttää tälle ryhmälle tarkoitettuja FirstClass-sovelluksia ja resursseja.
Esimerkiksi työtila, joka on tarkoitettu tapaamisia varten, voi sisältää:
• viestialueen keskusteluja varten
• ryhmäkalenterin tapaamisten aikatauluja varten
• kontaktitietokannan ryhmälle tärkeiden kontaktitietojen tallentamista varten
• dokumenttivaraston tärkeiden tietojen varastoimista varten
• tiedostovaraston tärkeitä tiedostoja varten.
Työtiloja voivat luoda ylläpitäjä, sinä itse tai muut käyttäjät.
1 Avaa Työtilat.
2 Klikkaa Uusi työtila-painiketta.
3 Valitse haluamasi työtilan malli.
Malli on aloituspiste, kun olet luomassa kohdetta (kuten dokumenttia tai viestialuetta). Mallit voivat sisältää mm. oletustaustan, sijoittelumallin, muotoilun, mallitekstin ym.
Valitse se malli, joka on lähinnä haluamaasi. Voit muuttaa minkä tahansa kohteen mikä ei sovi sinulle, tai poistaa sen ja valita toisen.
4 Anna työtilallesi nimi.
Nyt vot avata työtilan ja muokata sitä käyttötarkoitustasi varten. Tähän voi kuulua:
• ryhmällesi sopimattomien oletussovelluksien poistamista
• sovellusten lisäämistä
Klikkaa Lisää sovellus-painiketta.
• työtilan ulkonäön muokkaamista
• työtilan jakamista toisten ryhmäsi jäsenten kanssa.
Klikkaa Työtilan jäsenet-painiketta.
Toisin kuin viesteillä, dokumenteilla ei ole oletusarvona vanhenemisaikaa, ja niitä voi päivittää sen jälkeen kun ne on luotu. Tämä tekee niistä käyttökelpoisia pysyvämmän tiedon jakelemiseen.
Mutta voit myös tehdä samoja asioita dokumenttien kanssa kuin viestien kanssa: lisätä taustakuvia, muotoilla sisältöä, tarkastaa onko ne luettu ja tallentaa niitä tietokoneellesi.
Dokumentti-kansiosi on sopiva ympäristö omien dokumenttiesi luomiseen ja säilyttämiseen.
1 Valitse Tiedosto > Uusi > Uusi dokumentti (Arkisto > Uusi > Uusi dokumentti Mac:ssa).
2 Valiste dokumentille haluamasi malli.
3 Lisää ja muotoile dokumentin sisältö.
4 Klikkaa Tallenna ja sulje-painiketta kun olet valmis.
Web-julkaisu-kansiossasi voit säilyttää materiaalia, jonka haluat julkasita web:iin. Materiaali voi olla:
• tavallisia web-sivuja, jotka ovat dokumenttien kaltaisia
• blogeja (verkkopäiväkirjoja)
• podcasteja (kokoelma video- ja äänileikkeitä)
• kalentereiden web-versioita
• tallennettuja tiedostoja, esim. PDF-dokumentteja tai kuvia
• hyödyllisiä linkkejä.
Web-sivustosi sisältö näkyy puunäkymänä Web-julkaisu-kansiossasi. Näkyvä järjestys on sama, jossa ne näkyvät web-sivustosi navigointi-palkissa. Voit myöhemmin muokata sivustosi rakennetta järjestelemällä aineistoasi kansioihin.
Puunäkymän ensimmäisenä oleva sivu (ei kansio eikä linkki) toimii automaattisesti kotisivunasi (sivu, jonka toiset näkevät ensimmäisenä tullessaan sivustollesi).
Voit muuttaa sivustosi yleisnäkymää klikkaamalla Ulkoasu-painiketta ja valitsemalla haluamaasi malli. Voit myös muuttaa yksittäisten kohteiden ulkoasua.
Halutessasi nähdä, miltä sivustosi näyttää selaimessa, klikkaa Katso selaimessa-painiketta.
1 Avaa Web-julkaisu.
2 Klikkaa Uusi web-sivu-painiketta.
3 Valitse haluamasi malli.
4 Päivitä sivun tai kohteen sisältö.
Jos olet luomassa blogia, tee ensin blogi ja sen jälkeen klikkaamalla Uusi blogimerkintä-painiketta päivättyjä sivuja.
Jos olet luomassa podcastia, tee ensin podcast-sivu ja lisää sen jälkeen podcast-nauhoitukset klikkaamalla Uusi jakso-painiketta.
Tiedostokansiota varten luo ensin luettelomuotoinen kansio ja siirrä sen jälkeen tiedostoja sinne.
Linkkiluetteloa varten tee ensin linkkejä Kirjanmerkit-kansioosi ja luo sitten kansio web-kansioosi. Kopioi tai siirrä linkit tekemääsi kansioon.
Tiedostoja voi siirtää palvelimelle ja niitä voi tallentaa omalle tietokoneelle. Tiedoston siirtäminen palvelimelle tai palvelimelta omalle tietokoneelle säilyttää sen tiedostomuodon.
Voit myös tuoda ja viedä FirstClass kohteita, kuten dokumentteja ja viestejä. Nämä kohteet muutetaan RTF-, TXT- ja XML-muotoihin, ja ne säilyttävät alkuperäisen tiedostomuotonsa, jos ne tuodaan takaisin FirstClass:iin.
Tiedostovarasto-kansio työpöydälläsi on tarkoitettu erilaisten tiedostojen säilytyspaikaksi. Luettelonäkymässä näkyy tiedostomuoto. Kuvista voidaan näyttää pikkukuva. Työkalupalkissa on painikkeet kaikkia tavallisia toimintoja varten, kuten esimerkiksi niiden siirtämistä, tallentamista, esikatselua, lähettämistä ja järjestelyä varten.
Tiedoston siirtäminen konteineriin:
1 Avaa konteineri.
2 Valitse Tiedosto > Siirrä (Arkisto > Siirrä Mac:ssa).
3 Valitse siirrettävä tiedosto.
Tiedoston tallentaminen tietokoneellesi:
1 Valitse tiedosto.
2 Valitse Tiedosto > Tallenna (Arkisto > Tallenna Mac:ssa).
3 Valitse tietokoneeltasi haluamasi tallennuspaikka.
Kirjanmerkit ovat linkkejä, jotka tarjoavat nopean tavan avata FirstClass-kohteita ja web-sivuja. Saat avattua kirjanmerkin osoittaman kohteen kaksoisklikkaamalla kirjanmerkkiä.
Kirjanmerkki-kansiossasi on kaikki ne kirjanmerkit, jotka olet luonut tai siirtänyt sinne. Kirjanmerkki-kansioosi pääset myös klikkaamalla työkalupalkissa olevaa painiketta:
Voit luoda kirjanmerkin:
• valitsemalla Tiedosto > Uusi > Uusi kirjanmerkki (Arkisto > Uusi > Uusi kirjanmerkki Mac:ssa) ja täyttämällä avautuvan Info-lomakkeen
Kirjoita kohteen täysi polku Linkki-kenttää".
• valitsemalla kohde ja valitsemalla sitten Palvelu > Lisää Kirjanmerkkeihin.
Info-lomakkeen Linkki-kentässä näytetään automaattisesti kohteen koko polku.
Kirjanmerkin tekeminen web-sivusta
Kirjanmerkin lisääminen FirstClass:in Kirjanmerkit-kansioon ollessasi jollain web-sivulla:
1 Lisää Lisää FirstClass Kirjanmerkkeihin-painike selaimeesi.
Jos et lisännyt tätä painiketta ensimmäisellä kerralla kun avasit Kirjanmerkit-kansiosi, klikkaa Lisää selainpainikkeet-painiketta tässä kansiossa.
2 Klikkaa Lisää FirstClass Kirjanmerkkeihin ollessasi haluamallasi web-sivulla.
Selaimesi kirjanmerkkien tuominen
Tuodaksesi selaimeesi tallennetut kirjanmerkit:
1 Vie nämä kirjanmerkit tiedostoon selaimestasi.
2 Avaa Kirjanmerkit-kansio FirstClass:ssa.
3 Klikkaa Tuo kirjanmerkit ja valitse tiedosto.
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||